De klant heeft me carte blanche gegeven.

Initieel was er enkel gras, dat bovendien zompig was bij hevige regen. Tijd voor verandering!

De enige wens was een houten terras bij de boom midden in de tuin”, aldus Eddy. Omdat de grond heel drassig was, is die boom slechts oppervlakkig geworteld. Dé uitkomst
was een verhoogd vlonderterras. Bovendien is het voor het hout ook beter als het geen contact heeft met de grond.

Op dit vlonderterras zit je ’s zomers heerlijk in de schaduw van de boom. Een waterelement van cortenstaal zorgt voor een extra dimensie. Het borrelend water is boeiend om naar te kijken en lokt vogels die er komen drinken of badderen.

Om de diepe, smalle tuin enigszins te breken, kwam er een slingerpad (van Frans dolo[1]miet met een kantopsluiting van Azobé) dat doorloopt tot een klein terrasje helemaal achterin. Eddy koos bewust voor grind, want dat is beter waterdoorlatend dan tegels of klinkers, waardoor er bij hevige regen minder snel wateroverlast ontstaat.

Het gazon zorgt voor rust in de tuin. “Terwijl de border aan de andere kant van het pad juist kleur geeft. Vaste planten zoals Brunnera macrophylla (Kaukasische vergeet-mij-niet), Salvia nemorosa ‘Midnight Rose’ (bossalie), Geranium ‘Brookside’ (ooievaarsbek), hosta’s en herfstanemonen maken de border elk seizoen aantrekkelijk.”